Connect with us

Uncategorized

Ubahsuai Rumah Flat Kos Rendah Jadi Macam Rumah Orang Kaya. Netizen Siasat Dan Jumpa Lokasi Rumah Ini

Published

on

Sekeping foto memaparkan sebuah rumah flat yang dipercayai melakukan pengubahsuaian secara haram tular di media sosial dan meraih perhatian ramai.

Foto tersebut secara tidak langsung mencetuskan perdebatan dalam kalangan netizen yang hairan bagaimana pemilik rumah berkenaan mendapat kebenaran untuk berbuat demikian.

Sakan renovate rumah

Perkongsian ringkas seorang lelaki dikenali sebagai Fairuz Daneen menerusi kumpulan B40 Buat Perangai Apa Hari Ini di laman Facebook, memaparkan sekeping foto dua biji rumah selepas proses pengubahsuaian dilakukan.

Foto tersebut dapat dilihat dua biji rumah pada tingkat bawah dan tingkat satu yang lebih besar daripada kebiasaan saiz asal rumah berkenaan. Dakwa lelaki ini, flat tersebut terletak di Taman Dato Harun, Petaling Jaya, Selangor.

Ini rare. Biasa orang kawasan rumah flat ini tingkat bawah je curi tanah renovate sambung rumah. Ni siap rumah yang tingkat 2 pun sambung rumah jugak.

Ini B40 kayangan tuan-tuan. Pemikiran luar kotak.

extend rumah flat haram

Sekadar info, mengikut peraturan pihak berkuasa tempatan, pemilik rumah yang ingin melakukan pengubahsuaian terutamanya dinding yang sedia ada perlu mendapatkan permohanan permit terlebih dahulu.

Bagaimanapun bagi pemilik rumah jenis flat, mereka sama sekali tidak dibenarkan melakukan sebarang pengubahsuaian terutamanya melibatkan penambahan bangunan tambahan.

Ketika artikel ini ditulis, perkongsian tersebut telah meraih 330 komen dan dikongsi lebih 213.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen sempat memberikan pendapat mereka mengenai isu ini dan ada juga yang mendakwa pemilik rumah berkenaan merupakan individu yang mempunyai jawatan dalam persatuan penduduk.

Sumber: Fairuz Daneen via B40 Buat Perangai Apa Hari Ini via Oh Bulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Popular