Connect with us

Santai

Penduduk Kawasan Kedai Air Buah Dedahkan Kegiatan Yang Sering Berlaku Di Kedai Tersebut, Ramai Netizen Terbeliak Mata Apabila Dapat Tahu Perkara Ini

Published

on

W0w, Akak s3ksi jval air buah ‘pa.kej’ pelanggan boleh ber.gambar p3gang pegang, penduduk kata ‘situ p0rt laki ga.tal’

Vide0 tu.lar memapar.kan aksi tidak s0pan sekumpulan pelang.gan lelaki yang bergambar mesra dengan seorang pelayan wanita mengvndang kemarahan ramai di media s0sial.

Lebih pa.rah, pelayan wa.nita yang ber tudung itu selamba membiarkan dua lelaki mer4ngkul pinggvl serta bahu.nya ketika ber gambar.

Malah, mereka juga kelihatan k3tawa se.sama sendiri, se0lah olah tidak malu dengan perbuatan yang dilaku kan secara ter buka di kedai berkenaan.

Untuk rekod, pe.layan wanita itu pernah tvlar be berapa tahun lalu kerana aksi tidak s0pan ketika melayan pelang.gan di kedainya.

Wanita ber tudung itu juga sering memakai pakaian k3tat sehingga menunjukkan bentuk p4yu.daranya den.gan jelas.

“Aku ni baik tu tak lah. Tapi mengvcap pan.jang juga tengok video ni. Perempuan tu f4m0us sebelum ni sebab suka ta.yang as3t dia dekat me.dia s0sial.

“Dia ada kedai jual air buah. Tu kedai dia.lah tu. Kau tengoklah lelaki lelaki yang datang tu buat apa dengan dia. Du nia makin parah,” tulis @Anepppppppppp yang berk0ngsi vide0 itu ke Twtt3r.

Rakaman ber kenaan se.hingga kini meraih lebih 600,000 tontonan dan dihujani dengan pelbagai kec4man n3tizen.

Malah, rata rata ne.tizen turut mengecam sikap mur.ahan pelayan ber kenaan yang dipercayai berniaga di sebuah kedai di negeri Terengganu.

“Tengok pe.rempuan tu geli, tengok lelaki tu se mua lagi geli, kalau isteri mereka tengok mesti sedih.

“Boleh ja.min yang ber gambar dengan perempuan ni yang dah kahwin, maybe ada anak.

“Mana marvah dia? Tayang sana sini badan dia tapi ber.tudung. Dibiarkan ramai lelaki pegang pegang dia. Seram nya.

“Selekehnya, m0nyet pun tak menggeletis macam tu. Tapi per.empuan tu rela je,” tulis beberapa netizen.

Dalam pada itu, se.orang lagi individu yang pernah berkunjung ke kedai tersebut turut meninggalkan komen pada posting berkenaan.

“Allah la. Per.nah pergi minum kat situ. Ma sa tu tak tahu. Tengok kak tu ambil order, kami yang perem puan pun naik segan.

“Bila sem bang dengan orang k4wasan situ, mereka cakap tu port laki gatal. Tu la first dan last kami pergi,” tulis @ReikaAtikah.

Dalam pada itu, Ja.batan Hal EhwalAgama Terengganu(JHEAT) kini sedang men jalankan siasatan ber hubung vide0 tular di kedai ter sebut.

Memetik laporan Harian Metr0, Pesuruh jaya JHEAT M Rozi Bidin berkata, pihak nya akan melihat tindakan yang boleh diambil meng ikut Enakmen Kesalahan J3nayahSyariah (Takzir) Terengganu 2001.

“Premis (kedai makan) ini me.mang dalam pemantauan kita sebelum ia tular lagi dan dak.waan mengatakan JHEAT tak beri perhatian… itu tak betul sebab premis ini sedang dalam pemantauan.

“Kita tak akan biarkan benda-benda atau perkara yang tidak baik, perlakuan tak senonoh dan kita akan tengok mengikut bi dang kuasa yang ada.

“Tiada k0mpr.omi dalam hal sebegini kerana ia bukan hanya men cemarkan agama Islam itu sen.diri tetapi bert ujuan membend.ung gejala atau kelakuan tidak ber m0ral dalam kalangan masyarakat,” kata nya.

SUMBER:MSTAR

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Popular