Connect with us

Semasa

3 Rekod Jenyah Lmpau, Hukvman buat Lelaki India Maki dan Ludah Pekerja Diprtikai

Published

on

3 Rekod Jenyah Lmpau, Hukvman buat Lelaki India Maki dan Ludah Pekerja Diprtikai

MALAYSIA: IPOH – Seorang lelaki yang tular di media sosial kerana memaki dan meludah seorang pekerja pasar mini di Lahat, dekat sini, telah dikompaun kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner A. Asmadi Abdul Aziz berkata, lelaki berusia 20 tahun itu diberrkas kira-kira jam 8.45 malam tadi, bagi membantu siasatan.

Menurutnya, tangkapan itu ekoran laporan seorang pekerja pasar mini pada petang Selasa berkaitan kejadian seorang lelaki yang melnggar SOP kira-kira jam 8.40 malam Isnin.

Polis tahan lelaki India Biadap, Ini alasannya Maki dan Ludah Pekerja Serbaneka

“Apabila ditegur, lelaki tersebut mengeluarkan kata-kata makian serta meludah pengadu. Pergadvhan hampir tercetvs namun sempat dihalang oleh pekerja yang lain,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Pada Selasa, tular di media sosial seorang lelaki memaki hamun dan meludah seorang pekerja pasar mini apabila ditegur tidak memakai pelitup muka.

Kejadian itu telah dirakam oleh seorang pekerja lain dan ditularkan di media sosial.

Polis tahan lelaki India Biadap, Ini alasannya Maki dan Ludah Pekerja Serbaneka

gaadvh gempar di tempat awam dan berkelakvan aib.

“Tangkapan memiliki tiga rekod jenyah lmpau berkaitan kes jenyah dan tngkapan mengaku dalam keadaan maabvk semasa kejadian itu berlaku,” ujarnya.

Menurutnya, kes itu dianggap selesai dan orang ramai diminta tidak menularkan lagi video rakaman tersebut, kerana ia boleh mendatangkan kemvdaratan dan menggvgat keharmonian. – Mysumber.net

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Popular