Connect with us

Santai

DJ Sal Dan DJ Wong Dikatakan Sudah Bercerai Namun Masih Tinggal Sebumbung, Menteri Agama Tampil Bersuara Tentang Hal Ini

Published

on

Be.berapa bulan lalu, tular kontroversi yang mengejutkan ramai apabila seorang pen.yampai radio yang dikenali sebagai DJ Wong telah melafazkan cerai talak tiga terhadap isteri.nya, DJ Sal ketika membuat sesi Live di laman FB.

Babit kan soal nasab dan ke.turunan

Terbaharu, Menteri di Ja.batan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Id.ris Ahmad meminta pihak ber.kuasa agama negeri memanggil pasangan DJ Wong dan DJ Sal yang mencetuskan k0ntrov3rsi apabila mendakwa kembali tinggal bersama, walaupun berlaku perce.raian antara mereka pada April lalu.

Tambah Idris, pasangan ter babit mungkin menganggap perce.raian sebagai perkara biasa berikutan ku.rang memahami hukum Islam.

Kita hendak kata dia per.main agama tak boleh juga kerana mungkin sebab ke.jahilan mereka anggap benda itu (perce.raian) mainan biasa, anggap boleh rujuk begitu sahaja.

Disebabkan itu pihak ber kuasa agama per.lu panggil mereka kerana ini membabitkan soal nasab dan keturunan.

Beberapa minggu lalu tular di laman me.dia s0sial apa.bila pasangan itu dikatakan kembali ber.siaran secara dalam talian di Faceb00k selepas hampir tiga bulan menyepi.

Lebih mengejut kan, apabila DJ Sal, 47 men.dakwa sudah merujuk isu yang timbul kepada ahli keluarga dan bijak pandai agama yang memaklumkan apa dilafaz kan suaminya, DJ W0ng atau Noor Aziz Johari, 53, sebelum itu sebagai tidak sah.

Kemunculan secara langsung pasangan ter.babit menerusi FB ‘Sal Bollywood’ itu menimbul.kan pelbagai persoalan. DJ Sal turut mendakwa, ketika kejadian, dia sedang uzur selain suaminya di katakan berada dalam keadaan tidak waras sehingga memaksa dia melafazkan cerai secara siaran langsung di media sosial.

Boleh lapor ke.pada pihak berkuasa agama negeri

Melihat kepada sit.uasi berkenaan, Idris meminta orang ramai yang bim.bang perkara tidak elok berlaku kepada pasangan terbabit membuat laporan kepada pihak berkuasa agama.

Jika berlaku perkara sebegini, orang ramai boleh melaporkan.nya kepada pihak berkuasa agama di negeri masing-masing. Apabila ada laporan maka kita boleh ambil tindakan kerana ada ketika pihak berkuasa tidak tahu mengenai sesuatu kes yang berlaku.

Di daerah kita hanya mem.punyai seorang kadi sahaja, kita tidak mahu ter.lepas pandang dan jika kita tahu memang pihak berkuasa agama siasat segera.

April lalu, DJ Wong dilapor.kan ‘ghaib’ ketika berada di rumah mereka di Taman Ria Mesra 2 sebelum lelaki berkenaan muncul bersiaran secara langsung melalui FB dan melafaz.kan ce.rai talak tiga terhadap isteri nya seminggu selepas kehilangannya.

Sumber: Harian Metro

Apa Pen.dapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Ter.ima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan ber tanggungjawab lang.sung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mam.pu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang me.narik dan menghibur kan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Popular